Algemene voorwaarden HR Goud B.V.

HR Goud B.V. met KvK-nummer: 94229252, gevestigd aan de Keizersdijk 149, 3291 CD Strijen wordt hierna aangeduid als de ‘leverancier’. De (rechts)persoon met wie de leverancier een overeenkomst heeft gesloten, wordt hierna aangeduid als ‘klant’. De leverancier en de klant worden hierna aangeduid als ‘partijen’. 

1. Toepasselijkheid algemene voorwaarden
1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, werkzaamheden, bestellingen, overeenkomsten en leveringen van diensten of producten door of namens leverancier.
1.2. Partijen kunnen alleen afwijken van deze voorwaarden als zij dat uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen.
1.3. Partijen sluiten de toepasselijkheid van aanvullende en/of afwijkende algemene voorwaarden van de klant of van derden uitdrukkelijk uit.

2. Prijs en betaling
2.1. Alle prijzen zijn exclusief de vermeerdering van BTW. Alle door leverancier kenbaar gemaakte prijzen zijn in euro's en klant dient in euro's te betalen.
2.2. Indien de overeenkomst is gebaseerd op een abonnement, worden de prijzen alsmede het moment waarop dient te worden betaald, bepaald door de gekozen abonnementsvorm.
2.3. Aan een door leverancier afgegeven voorcalculatie of begroting kan klant geen rechten of verwachtingen ontlenen, tenzij partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen. Een door klant kenbaar gemaakt budget geldt slechts als een tussen partijen overeengekomen (vaste) prijs indien dit schriftelijk uitdrukkelijk is overeengekomen.
2.4. Tenzij partijen anders schriftelijk zijn overeengekomen zijn de in het kader van de overeenkomst gemaakte onkosten, daaronder begrepen reis- en verblijfkosten, en kosten van derden niet in de prijs in begrepen en worden zij afzonderlijk in rekening gebracht.
2.5. Bestaat klant volgens de overeenkomst uit meerdere natuurlijke personen en/of rechtspersonen, dan is elk van die (rechts)personen tegenover de leverancier hoofdelijk verbonden tot nakoming van de overeenkomst.
2.6. Met betrekking tot de door leverancier verrichte prestaties en de daarvoor door klant verschuldigde bedragen, leveren de gegevens uit de administratie van leverancier volledig bewijs op, onverminderd het recht van klant tot het leveren van tegenbewijs.
2.7. Bij een periodieke betalingsverplichting van klant, mag leverancier, schriftelijk en conform de in de overeenkomst opgenomen index of andere maatstaf, geldende prijzen en tarieven aanpassen op de in de overeenkomst genoemde termijn. Voorziet de overeenkomst niet uitdrukkelijk in de mogelijkheid tot aanpassing van de prijzen of tarieven, dan mag de leverancier schriftelijk met inachtneming van een termijn van ten minste drie maanden de geldende prijzen en tarieven aanpassen. Indien klant in dat laatste geval niet akkoord wenst te gaan met de aanpassing, is klant gerechtigd binnen dertig dagen na kennisgeving van de aanpassing de overeenkomst schriftelijk op te zeggen met ingang van de datum waarop de nieuwe prijzen en/of tarieven in werking zouden treden.
2.8. Partijen leggen in de overeenkomst de datum of data vast waarop leverancier de vergoeding voor de overeengekomen prestaties aan klant in rekening brengt. Verschuldigde bedragen worden door klant betaald volgens de overeengekomen dan wel op de factuur vermelde betalingscondities. Klant is niet gerechtigd tot opschorting van enige betaling en evenmin tot verrekening van verschuldigde bedragen.
2.9. Bij gebreke van een uitdrukkelijk overeengekomen betalingsschema zijn alle vergoedingen die betrekking hebben op door leverancier verleende diensten als bedoeld in dit hoofdstuk telkens per kalendermaand achteraf verschuldigd.
2.10. Betalingen van de klant aan leverancier strekken eerst tot voldoening van de verschuldigde rente/kosten en vervolgens tot voldoening van de factuur/facturen.
2.11. Betaalt klant de verschuldigde bedragen niet of niet tijdig, dan is klant, zonder dat een aanmaning of ingebrekestelling nodig is, automatisch in verzuim en hetgeen zij alsdan verschuldigd is vanaf de verzuimdatum een contractuele rente verschuldigd van 1% per maand, tenzij de wettelijke (handels)rente hoger is, in welk geval de wettelijke (handels)rente geldt. Indien leverancier na de vervaldatum van de factuur incassomaatregelen moet nemen is de klant buitengerechtelijke kosten verschuldigd. De hoogte van de buitengerechtelijke kosten bedraagt 15% van de hoofdsom, met een minimum van € 250. Een en ander laat de overige wettelijke en contractuele rechten van leverancier onverlet.
2.12. Leverancier heeft het recht haar verplichtingen op te schorten indien de klant de verplichtingen op grond van dit artikel niet of niet volledig nakomt, zonder schadevergoeding verschuldigd te zijn aan klant.
2.13. In aanvulling op het bovenstaande kan leverancier eenzijdig haar dienstverlening beëindigen in het geval de klant een betalingsachterstand heeft van drie (3) maanden of meer, zonder schadevergoeding verschuldigd te zijn aan klant. 

3. Aanbiedingen
3.1. Alle aanbiedingen en verdere uitingen van leverancier zijn vrijblijvend, tenzij door leverancier schriftelijk anders is aangeven. Aanbiedingen gelden niet voor toekomstige overeenkomsten. Klant staat in voor de juistheid en volledigheid van de door of namens hem aan leverancier verstrekte gegevens waarop leverancier zijn aanbieding heeft gebaseerd.

4. Duur van de overeenkomst
4.1. Indien en voor zover de overeenkomst tussen partijen een duurovereenkomst is, geldt dat de overeenkomst is aangegaan voor de overeengekomen duur, bij gebreke waarvan de duur van één jaar geldt.
4.2. De duur van een overeenkomst voor bepaalde tijd wordt telkens stilzwijgend voor de duur van de oorspronkelijk overeengekomen periode verlengd met een maximum van 1 jaar, tenzij klant of leverancier de overeenkomst schriftelijk opzegt met inachtneming van de overeengekomen opzegtermijn. Indien geen opzegtermijn is overeengekomen, geldt een termijn van drie maanden voor het einde van de desbetreffende periode.

5. Geheimhouding
5.1. Leverancier en klant zullen geen vertrouwelijke informatie van of over de andere partij, diens activiteiten en relaties, die hen ter kennis is gekomen ingevolge de overeenkomst, verstrekken aan derden, tenzij verstrekking van die informatie nodig is om de overeenkomst naar behoren te kunnen uitvoeren of op een van hen een wettelijke plicht tot bekendmaking rust. Onder vertrouwelijke informatie wordt verstaan alle informatie die als zodanig wordt bestempeld, of waarvan partijen in redelijkheid het vertrouwelijke karakter kunnen vermoeden.
5.2. Dit artikel behoudt zijn kracht na het einde van de overeenkomst tussen partijen.


6. Herroepingsrecht
6.1. Een klant kan een online aankoop gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van reden ontbinden op voorwaarde dat:
- Het product niet is gebruikt
- De klant niet heeft afgezien van zijn herroepingsrecht
6.2. De bedenktijd van 14 dagen zoals hiervoor genoemd, vangt aan: op de dag nadat de klant het product heeft betaald. De klant kan zijn beroep op herroepingsrecht kenbaar maken via contact@hrgoud.nl
6.3. Indien de aankoopkosten volgens de wet voor terugbetaling in aanmerking komen, zal leverancier deze kosten binnen 14 dagen na ontvangst van het tijdige beroep op het herroepingsrecht, terugbetalen aan de klant.

7. Intellectuele eigendom
7.1. Alle (toekomstige) rechten van intellectuele eigendom, waaronder begrepen maar daartoe niet beperkt: merkrechten, octrooirechten, modellenrechten, auteursrechten en naburige rechten, handelsnaamrechten, databankenrechten, knowhow, bedrijfsgeheimen en domeinnamen op de op grond van de overeenkomst ontwikkelde of aan klant ter beschikking gestelde programmatuur, websites, databestanden, databanken, apparatuur, opleidings-, toets- en examenmateriaal of andere materialen zoals analyses, ontwerpen, documentatie, rapporten, offertes, evenals voorbereidend materiaal daarvan, berusten uitsluitend bij leverancier, diens licentiegevers of diens toeleveranciers. Klant verkrijgt uitsluitend de gebruiksrechten die bij deze algemene voorwaarden, de schriftelijk tussen partijen gesloten overeenkomst en dwingendrechtelijk in de wet uitdrukkelijk zijn toegekend. Een aan klant toekomend recht tot gebruik is niet-exclusief, niet-overdraagbaar, niet-verpandbaar en niet-sublicentieerbaar. Een aan klant toekomend recht kan regionaal beperkt zijn.
7.2. Iedere levering, verstrekking of bekendmaking, al dan niet door middel van een aanbieding of overeenkomst, van programmatuur, producten of diensten aan klant, zal nooit een overdracht van intellectuele eigendomsrechten inhouden. Indien leverancier bereid is zich te verbinden tot overdracht van een recht van intellectuele eigendom, kan een zodanige verbintenis slechts schriftelijk en uitdrukkelijk worden aangegaan in een afzonderlijke akte van overdracht.
7.3. Indien partijen schriftelijk een overdracht zoals bedoeld in artikel 7.2 zijn overeengekomen of wanneer schriftelijk is overeengekomen dat een recht van intellectuele eigendom ten aanzien van specifiek voor klant ontwikkelde programmatuur, websites, databestanden, apparatuur, know-how of andere werken of materialen, over zal gaan op klant, tast dit het recht of de mogelijkheid van leverancier niet aan om algemene beginselen en/of de aan die ontwikkeling ten grondslag liggende onderdelen, ontwerpen, algoritmen, documentatie, werken, protocollen, standaarden en dergelijke, zonder enige beperking voor andere doeleinden te gebruiken en/of te exploiteren, hetzij voor zichzelf hetzij voor derden. Evenmin tast de overdracht van een recht van intellectuele eigendom het recht van leverancier aan om ten behoeve van zichzelf of een derde ontwikkelingen te doen die soortgelijk of ontleend zijn aan die welke ten behoeve van klant zijn of worden gedaan.
7.4. Klant zal geen aanduiding(en) betreffende het vertrouwelijke karakter dan wel betreffende auteursrechten, merken, handelsnamen of enig ander recht van intellectuele eigendom uit de programmatuur, websites, databestanden, apparatuur of materialen (doen) verwijderen of (laten) wijzigen.
7.5. Klant staat ervoor in dat geen rechten van derden zich verzetten tegen beschikbaarstelling aan leverancier van apparatuur, programmatuur, voor websites bestemd materiaal, databestanden en/of andere materialen, ontwerpen, en/of andere werken met het doel van gebruik, onderhoud, bewerking, installatie of integratie, waaronder het beschikken over de juiste licenties. Klant vrijwaart leverancier tegen elke aanspraak van een derde die erop gebaseerd is dat zodanig beschikbaar stellen, gebruik, onderhoud, bewerken, installeren of integratie inbreuk maakt op enig recht van die derde.
7.6. Indien klant handelt in strijd met verplichting(en) op grond van dit artikel, is klant een direct opeisbare boete van €25.000 (zegge: vijfentwintig duizend euro) per overtreding dan wel per dag verschuldigd aan leverancier, zulks onverminderd enig recht van leverancier tot schadevergoeding of tot nakoming of andere maatregelen die leverancier krachtens de wet ter beschikking staan.
7.7. Dit artikel behoudt zijn kracht na het einde van de overeenkomst tussen partijen.

8. Retentierecht
8.1. Leverancier kan een beroep doen op zijn retentierecht en in dat geval producten van de klant onder zich houden, totdat de klant alle nog openstaande rekeningen ten aanzien van leverancier heeft voldaan, tenzij de klant voor die kosten voldoende zekerheid heeft gesteld.
8.2. Het retentierecht geldt eveneens op grond van eerdere overeenkomsten waaruit de klant nog betalingen verschuldigd is aan Leverancier.
8.3. Leverancier is nooit aansprakelijk voor eventuele schade die de klant mogelijkerwijs lijdt als gevolg van het gebruikmaken van zijn retentierecht.

9. Levering
9.1. Nadat een online product gekocht is zal de klant direct na betaling inloggegevens ontvangen voor het programma en/of zullen e-books/ producten  per mail verstuurd worden of anderszins beschikbaar komen.

10. Vrijwaring
10.1. De klant vrijwaart leverancier tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de door leverancier geleverde producten en/of diensten.

11. Ingebrekestelling
11.1. De klant dient ingebrekestellingen schriftelijk kenbaar te maken aan leverancier. Het is de verantwoordelijkheid van de klant dat een ingebrekestelling leverancier ook daadwerkelijk (tijdig) bereikt.

12. Wijzigingen en meerwerk
12.1. Indien leverancier op verzoek of met voorafgaande instemming van klant werkzaamheden of andere prestaties heeft verricht die buiten de inhoud of omvang van de overeengekomen werkzaamheden en/of prestaties vallen, zullen deze werkzaamheden of prestaties door klant worden vergoed volgens de overeengekomen tarieven en bij gebreke daarvan volgens de gebruikelijke tarieven van leverancier.
12.2. Leverancier is niet verplicht aan een dergelijk verzoek te voldoen en hij kan verlangen dat daarvoor een afzonderlijke schriftelijke overeenkomst wordt gesloten.
12.3. Wijziging en/of meerwerk kunnen leiden tot het verschuiven van (leverings)termijnen en -data en/of leiden tot extra kosten, ook in het geval een vaste prijs is overeengekomen.

13. Aansprakelijkheid leverancier
13.1. Leverancier is uitsluitend aansprakelijk voor enige schade die de klant lijdt indien en voor zover die schade is veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid.
13.2. Indien leverancier aansprakelijk is voor enige schade, is het slechts aansprakelijk voor directe schade die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van een overeenkomst.
13.3 Leverancier is nooit aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen of schade aan derden. Indien leverancier aansprakelijk is, is deze aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat door een gesloten (beroeps) aansprakelijkheidsverzekering wordt uitbetaald. En bij gebreke van (volledige) uitkering door een verzekeringsmaatschappij van het schadebedrag is de aansprakelijkheid beperkt tot het (gedeelte van het) factuurbedrag waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.

14.Vervaltermijn
14.1. Elk recht van de klant op schadevergoeding van leverancier vervalt in elk geval 12 maanden na de gebeurtenis waaruit de aansprakelijkheid direct of indirect voortvloeit. Hiermee wordt niet uitgesloten het bepaalde in artikel 6:89 van het Burgerlijk Wetboek.

15.Recht op ontbinding
15.1. De klant heeft het recht de overeenkomst te ontbinden wanneer leverancier toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen, tenzij deze tekortkoming, gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis, de ontbinding niet rechtvaardigt.
15.2 Is de nakoming van de verplichtingen door leverancier niet blijvend of tijdelijk onmogelijk, dan kan ontbinding pas plaatsvinden nadat leverancier in verzuim is.
15.3. Leverancier heeft het recht de overeenkomst met de klant te ontbinden, indien de klant zijn verplichtingen uit de overeenkomst niet volledig of niet tijdig nakomt, danwel indien leverancier kennis heeft genomen van omstandigheden die hem goede grond geven om te vrezen dat de klant zijn verplichtingen niet behoorlijk zal kunnen nakomen.

16.Overmacht
16.1. In aanvulling op het bepaalde in artikel 6:75 Burgerlijk Wetboek geldt dat een tekortkoming van leverancier in de nakoming van enige verplichting ten aanzien van de klant niet aan leverancier kan worden toegerekend in een van de wil van leverancier onafhankelijke situatie, waardoor de nakoming van zijn verplichtingen ten aanzien van de klant geheel of gedeeltelijk wordt verhinderd of waardoor de nakoming van zijn verplichtingen in redelijkheid niet van leverancier kan worden verlangd.
16.2. Tot de hiervoor genoemde overmacht situatie worden ook - doch niet uitsluitend - gerekend: noodtoestand (zoals burgeroorlog, opstand, rellen, natuurrampen, etc.); wanprestaties en overmacht van toeleveranciers, bezorgers of andere derden; onverwachte stroom-, elektriciteits- internet-, computer- en telecomstoringen; computervirussen, stakingen, overheidsmaatregelen, onvoorziene vervoersproblemen, slechte weersomstandigheden en werkonderbrekingen.
16.3. Indien zich een overmacht situatie voordoet waardoor leverancier 1 of meer verplichtingen naar de klant niet kan nakomen, dan worden die verplichtingen opgeschort totdat leverancier er weer aan kan voldoen.
16.4. Vanaf het moment dat een overmacht situatie tenminste 30 kalenderdagen heeft geduurd, mogen beide partijen de overeenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk ontbinden. Leverancier is in een overmacht situatie geen enkele (schade)vergoeding verschuldigd, ook niet als het als gevolg van de overmacht toestand enig voordeel geniet.

17.Wijziging algemene voorwaarden
17.1. Leverancier is gerechtigd deze algemene voorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Wijzigingen van ondergeschikt belang kunnen te allen tijde worden doorgevoerd.

18.Overgang van rechten
18.1. Rechten van de klant uit een overeenkomst tussen partijen kunnen niet aan derden worden overgedragen zonder de voorafgaande schriftelijke instemming van leverancier. Deze bepaling geldt als een beding met goederenrechtelijke werking zoals bedoeld in artikel 3:83, tweede lid, Burgerlijk Wetboek.

19. Gevolgen nietigheid of vernietigbaarheid
19.1. Wanneer één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar blijken, dan tast dit de overige bepalingen van deze voorwaarden niet aan. Een bepaling die nietig of vernietigbaar is, wordt in dat geval vervangen door een bepaling die het dichtst in de buurt komt van wat leverancier bij het opstellen van de voorwaarden op dat punt voor ogen had.

20.Toepasselijk recht en bevoegde rechter 
20.1. Op iedere overeenkomst tussen partijen is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing. De Nederlandse rechter in het arrondissement waar leverancier is gevestigd / praktijk houdt / kantoor houdt is exclusief bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen partijen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft. 

Datum 27 juni 2024